GSI Forum
GSI Helmholtzzentrum für Schwerionenforschung

Home » PANDA » PandaRoot » Bugs, Fixes, Releases » EvtGen - time information lost
Re: EvtGen - time information lost [message #20513 is a reply to message #20435] Mon, 13 March 2017 16:24 Go to previous messageGo to previous message
Dominik Steinschaden is currently offline  Dominik Steinschaden
Messages: 28
Registered: April 2015
continuous participant
From: *physics.uu.se
Hi all,

as Stefano suggested, I modified PndEvtGenDirect.cxx.

it was not as straight forward, but finally it worked.
As expected the time information was not handled to the pndStack ( primGen->AddTrack).
when I changed this I had the problem that the used Units didn't fit.
Meanwhile I figured out that EvtGen is providing the time information in [mm] (natural units c=1)
and pndStack (more precise TParticle) is expecting time information in [s]. However I thought PandaRoot is using [ns] as unit for time. Therefore I'm not sure if i really fixed it correctly.

So I also implemented the following line:

fT=vxyz.get(0)/(1000*TMath::C()); //mm - > s conversion

The File Attached shows now the time stamp distribution for the FTof. Now it looks like expected!

I uploaded the changed file to

pandaroot/development/dsteinschaden/pgenerators/EvtGen/EvtGenDirect

If someone wants to have a look. otherwise I'll ask someone to merge it with the trunk


beside I'm not sure if I'm correct with this mm to second conversion, and if seconds or nanoseconds should be used, I'm now worried about the timing information if other Generators are used . . .

regards Dominik
 
Read Message
Read Message
Read Message
Read Message
Read Message
Read Message
Read Message
Read Message
Previous Topic: New Issue Tracker
Next Topic: Compiler Warnings
Goto Forum:
  


Current Time: Sat Sep 26 02:03:41 CEST 2020

Total time taken to generate the page: 0.01888 seconds