GSI Forum
GSI Helmholtzzentrum für Schwerionenforschung

Home » PANDA » PandaRoot » Event Generators » Problem with Xi(1820) in EvtGen
Re: Problem with Xi(1820) in EvtGen [message #18625 is a reply to message #18558] Mon, 02 November 2015 09:52 Go to previous messageGo to previous message
Jennifer Pütz is currently offline  Jennifer Pütz
Messages: 47
Registered: April 2015
Location: FZ Juelich
continuous participant
From: *ikp.kfa-juelich.de
Hi Stefano,

I tried out what happens, if I use the mass of 5.5 without the suggested patch. Going to higher pbarpsystem masses seems to fix the problem (see plot below).

index.php?t=getfile&id=8562&private=0


This is similiar to the observations of the EvtGen guys.
If I understood them correct, the code of src/EvtGenBase/EvtMassAmp.cpp::amplitude() checks first, if the pbarpSystem mass is bigger than the sum of the mass of the daughters. In my case the masses of Xi(1820)- and Xi+ are 1.823 + 1.322 = 3.145 which is much higher than the mass of the pbarpSystem. This seems to cause - together with L!=0 - that the mass distribution is flat.

Best,

Jenny
 
Read Message
Read Message
Read Message
Read Message
Read Message
Read Message
Read Message
Read Message
Read Message
Read Message
Read Message
Read Message
Read Message
Previous Topic: Problems with PARTWAVE Model of EvtGen
Next Topic: New EvtGen models for PP -> X(3872) -> psi pi pi, PP -> X(3872) -> psi pi pi pi
Goto Forum:
  


Current Time: Sat Dec 04 19:57:17 CET 2021

Total time taken to generate the page: 0.02467 seconds