GSI Forum
GSI Helmholtzzentrum für Schwerionenforschung

Home » PANDA » PandaRoot » Event Generators » Problems with PARTWAVE Model of EvtGen
Problems with PARTWAVE Model of EvtGen [message #18434] Tue, 25 August 2015 16:44 Go to previous message
Jennifer Pütz is currently offline  Jennifer Pütz
Messages: 47
Registered: April 2015
Location: FZ Juelich
continuous participant
From: *ikp.kfa-juelich.de
Hi everyone,

is there one of you who worked already with the PARTWAVE model of EvtGen?
I want to use it for the decay of Xi(1820)->Lambda0 + K- with l=2

For this I extended the evt.pdl file with the line:
add  p Particle  Xi(1820)-   23314  1.8230000e+00  2.4000000e-02  5.0000000e-03    -3     3  0.0000000e+00      	   0


As decay file I use the attached Dec-file. I set the decay model to PARTWAVE 0.0 0.0 0.0 0.0 1.0 0.0 like described in the documentation.

But if I run the simulation macro the following message appears and the macro stops.

EvtGen:Mixing type integer set to 1
EvtGen:Done initializing EvtGen
EvtGen:In readDecayFile, reading:/private/puetz/mysimulations/analysis/XiMinus_1820_lambda0_K.dec
EvtGen:As requested, PHOTOS will be turned off.
EvtGen:PARTWAVE generator expected 
EvtGen:4
EvtGen: arguments but found:6
Xi(1820)- -> Lambda0 K-  (PARTWAVE)
EvtGen:Will terminate execution!



With the example file trunk/pgenerators/EvtGen/EvtGen/R01-03-00/test/exampleFiles/PARTWAVE.DEC the simulation macro is working fine.

If I reduce the number of arguments to PARTWAVE 0.0 0.0 1.0 0.0 the simulation is running without any error. I am not sure if it is correct to use it this way.

Can someone help me?

----
I'm using:

FairSoft: mar15
FairRoot: v-15.03a
PandaRoot: trunk Rev. 28039
-----

Best,
Jenny
 
Read Message
Read Message
Previous Topic: new FTF generator in pandaroot
Next Topic: Problem with Xi(1820) in EvtGen
Goto Forum:
  


Current Time: Tue Jul 27 21:04:55 CEST 2021

Total time taken to generate the page: 0.02369 seconds