GSI Forum
GSI Helmholtzzentrum für Schwerionenforschung

Home » Alice » Alice TRD chamber construction » HV cable problem
HV cable problem [message #1075] Tue, 19 October 2004 14:40 Go to previous message
Clemens Adler is currently offline  Clemens Adler
Messages: 42
Registered: March 2004
continuous participant
From: *kip.uni-heidelberg.de
Hello everybody,
we're having problems with one roll of the HTC 50-1-1 HV cable (CERN stock) that was distributed to also the other production sites.
Recently we had more and more problems that chambers would not be stable in the first HV test (in air before HV cables and wires solder joints are covered with glue). At first we thought that the preparation of the cable (i.e. removing isolation etc.) was not done good enough. Now we have a couple of cables that where tested without being connected to anything (e.g. a chamber), and they break down early: already at ~1,2kV very strongly fluctuating currents appear (jumping up to several microampere then going down again to some 10-100 nA). With a different roll of this cable this is not the case (and it was not with the beginning of the 'bad' roll).

Question: has anybody seens such a behviour before with this type of cable?

and a recommendation to all production sites: please check with just a piece of this cable that it actually holds HV. If other rolls are also bad, we'll have to ship new ones (we still have some rolls at Heidelberg).

cheers,
Clemens
 
Read Message
Read Message
Read Message
Read Message
Read Message
Previous Topic: Radiator Sparking?
Next Topic: Data to be stored for DCDB
Goto Forum:
  


Current Time: Sat Oct 23 01:32:56 CEST 2021

Total time taken to generate the page: 0.02831 seconds