GSI Forum
GSI Helmholtzzentrum für Schwerionenforschung

Home » PANDA » PandaRoot » Monte Carlo Engines » dipole field in Geant4
dipole field in Geant4 [message #12233] Fri, 08 July 2011 12:22 Go to previous message
Mathias Michel is currently offline  Mathias Michel
Messages: 21
Registered: May 2009
Location: Mainz
occasional visitor

From: *kph.uni-mainz.de
Hi all,

it seems that somehow, if i switch in a simulation from Geant3 to Geant4, its ignoring the dipole field. Attached you can find two event displays created with the same macro, once with Geant3 and once with Geant4. You can see that with Geant4 the "kink" of the dipole field is missing. I attached the macro as well so you can have a look at the parameters.

I tried both external package release's from this year and pandaroot revision 12630 was the latest i tried. My machine is a FedoraCore15 32bit.

Is there something wrong with the macro, a.e. the way the fieldmaps are read, or does anybody else see see a similar behaviour?

Cheers,
Mathias
  • Attachment: Geant3.jpg
    (Size: 17.00KB, Downloaded 237 times)
  • Attachment: Geant4.jpg
    (Size: 16.76KB, Downloaded 211 times)
  • Attachment: runMvdSim.C
    (Size: 5.38KB, Downloaded 145 times)
 
Read Message
Read Message
Read Message
Read Message
Read Message
Read Message
Previous Topic: [Solved]Problem with PndEvtGenDirect
Next Topic: Random seed in Geant4?
Goto Forum:
  


Current Time: Tue Mar 26 09:10:09 CET 2019

Total time taken to generate the page: 0.03236 seconds