GSI Forum
GSI Helmholtzzentrum für Schwerionenforschung

Home » PANDA » PandaRoot » Bugs, Fixes, Releases » cmake error in pandaroot installation
Re: cmake error in pandaroot installation [message #7538 is a reply to message #7537] Fri, 14 November 2008 11:46 Go to previous messageGo to previous message
Mohammad Al-Turany is currently offline  Mohammad Al-Turany
Messages: 518
Registered: April 2004
Location: GSI, Germany
first-grade participant
From: *gsi.de
Hi,

The external packages installation call the root configuration with some setting, one of these is the flag to compile Eve, but if root find out that your system does not have GL or GLU libraries it will skip this! and configure without it!

so if you look in $ROOTSYS/config/Makfile.config in this file there should be something like:

BUILDGL := yes
OPENGLLIBDIR := -L/usr/X11R6/lib
OPENGLULIB := -lGLU
OPENGLLIB := - dylib_file /usr/X11R6/lib/libGL.dylib:/usr/X11R6/lib/libGL.dylib
OPENGLINCDIR := $(filter-out /usr/include, /usr/X11/include)

(in your case it look different so insted of dylib)

if in the first line no insted of yes or there is no paths to GL and GLU then you know that your GL installation is not ok or not seen by root!

regards

Mohammad
 
Read Message
Read Message
Read Message
Read Message
Read Message
Read Message
Read Message
Read Message
Read Message
Read Message
Read Message
Read Message
Read Message
Read Message
Read Message
Read Message
Read Message
Read Message
Read Message
Read Message
Previous Topic: Problems compiling external packages on ubuntu 8.10
Next Topic: New PandaRoot release is out: nov08
Goto Forum:
  


Current Time: Mon Jul 15 05:02:45 CEST 2024

Total time taken to generate the page: 0.00698 seconds