GSI Forum
GSI Helmholtzzentrum für Schwerionenforschung

Home » PANDA » PandaRoot » Bugs, Fixes, Releases » Problems with MVD geometries
Problems with MVD geometries [message #8463] Fri, 08 May 2009 10:24 Go to previous message
Simone Bianco is currently offline  Simone Bianco
Messages: 29
Registered: January 2009
continuous participant
From: *cb.uni-bonn.de
Hi,

I am facing some problems while defining detectors for the forward part of the MVD. If I use a rectangular detector (see the screenshot from the eventdisplay that I am attaching) everything works fine, but if I introduce a trapezoidal detector (as the strips modules must be) the simulation is not storing any hit on this detector. I checked (see trapezoidal.png) and there are particles crossing my detector, however there are no MVD hits. I tryed with different distances from the center of the frame and the only thing making it work is to change the shape of the detector from a trapezoidal to a rectangular one. I also made a check with a circular detector and it is working. So the only shape showing problem seems to be the trapezoidal one.
I attach to this message the .root files with the two different geometry definitions and the macros which I used (runMvdSim.C and eventDisplay.C).
Does anybody have an idea about the reason of this behaviour?

Cheers,

Simone

index.php?t=getfile&id=5315&private=0


index.php?t=getfile&id=5316&private=0
 
Read Message
Read Message
Read Message
Read Message
Read Message
Read Message
Read Message
Read Message
Read Message
Read Message
Previous Topic: Accessing EMC class in ver. 5476
Next Topic: Geometry file for Dch at simulation
Goto Forum:
  


Current Time: Tue Jul 23 07:39:08 CEST 2024

Total time taken to generate the page: 0.00895 seconds