GSI Forum
GSI Helmholtzzentrum für Schwerionenforschung

Home » PANDA » PandaRoot » Bugs, Fixes, Releases » Geant 4 Problem?
Geant 4 Problem? [message #7073] Thu, 17 July 2008 10:48 Go to next message
Tobias Stockmanns is currently offline  Tobias Stockmanns
Messages: 489
Registered: May 2007
first-grade participant
From: *ikp.kfa-juelich.de
Dear pandaROOTers,

I have checked out the latest release of pandaRoot from SVN (3227) and I did a make clean and make install. But when I try to run the MVD simulation macro I get the following error message:

*************************************************************
Geant4 version Name: geant4-09-01 (14-December-2007)
Copyright : Geant4 Collaboration
Reference : NIM A 506 (2003), 250-303
WWW : http://cern.ch/geant4
*************************************************************

Info in <TG4RootNavMgr::Initialize>: Creating G4 hierarchy ...
Info in <TGeoManager::ConvertReflections>: Converting reflections in: CBMGeom - CBM geometry ...
Info in <TGeoManager::ConvertReflections>: Done
===> GEANT4 materials created and mapped to TGeo ones...
===> GEANT4 physical volumes created and mapped to TGeo hierarchy...
### INFO: TG4RootDetectorConstruction::Construct() finished
TG4PostDetConstruction::Initialize
G4 Stat: instantiated 2181 logical volumes
76673 physical volumes
The tables for UV photon tracking set for FusedSil
The tables for UV photon tracking set for NLAK33A
The tables for UV photon tracking set for Mirror
The tables for UV photon tracking set for DIRCair
The tables for UV photon tracking set for DIRCairNoSens
Info in <TG4RootNavMgr::ConnectToG4>: ROOT detector construction class connected to G4RunManager
Adding HadronPhysicsList QGSP_BERT_EMV

<<< Geant4 Physics List engine packaging library: PACK 5.4
<<< Geant4 Physics List simulation engine: QGSP_BERT_EMV 1.0

Adding SpecialPhysicsList
Debug mode is switched on.
Visualization Manager instantiating...
Visualization Manager initialising...
Registering graphics systems...
/home/stockman/fairroot/cbmsoft/tools/root/bin/root.exe: symbol lookup error: /home/stockman/fairroot/cbmsoft/transport/geant4_vmc/lib/tgt_linux/libge ant4vmc.so: undefined symbol: _ZN19G4OpenGLImmediateXmC1Ev


Has someone an idea what might have caused this problem?

Cheers,

Tobias
Re: Geant 4 Problem? [message #7074 is a reply to message #7073] Thu, 17 July 2008 11:23 Go to previous message
Mohammad Al-Turany is currently offline  Mohammad Al-Turany
Messages: 518
Registered: April 2004
Location: GSI, Germany
first-grade participant
From: *gsi.de
Hallo Tobias,

the G4OpenGLImmediateXm is part of the G4 visualization which we do not use! and I checked our installation scripts we do not set the flages :
G4VIS_BUILD_OPENGLXM_DRIVER
G4VIS_USE_OPENGLXM

and in the libgeant4vmc.so there is no symbol ZN19G4OpenGLImmediateXmC1Ev at all!

So for me this could be the result of:
1. you configure Geant4 your self!
2. g4libs.C: did you change anything there!
3. you updated the Geant4VMC your self and linked to another G4 installation!

hope this will help you!

regards

Mohammad


Previous Topic: error in ConstructGeometry()
Next Topic: running problem in rev. 3247
Goto Forum:
  


Current Time: Tue Jun 18 21:30:43 CEST 2024

Total time taken to generate the page: 0.00997 seconds