GSI Forum
GSI Helmholtzzentrum für Schwerionenforschung

Home » PANDA » PandaRoot » Bugs, Fixes, Releases » Charmtask tutorial
Charmtask tutorial [message #5093] Thu, 27 September 2007 12:32 Go to next message
Klaus Götzen is currently offline  Klaus Götzen
Messages: 293
Registered: June 2006
Location: GSI
first-grade participant
From: *ikf.physik.uni-frankfurt.de
Hi!

I tried to run this Charmtask tutorial (I'm working on lxi008.gsi.de) from the wiki, but I failed to run EvtGen, I get this error when trying 'make bin'

Done making libEvtGenModels.a
gmake[1]: Leaving directory `/d/panda02/kgoetzen/fairroot3/pandaroot/pgenerators/EvtGen/EvtGenModels '
kgoetzen@lxi008:~/work/fairroot3/pandaroot/pgenerators/EvtGen$ make bin
g++ -L. -L/cern/lib/ -L/misc/cbmsoft/Debian3.1/new/cern/clhep/lib -L/misc/cbmsoft/Debian3.1/new/tools/root/lib -o testEvtGen testEvtGen.o -lEvtGen -lEvtGenModels -lEvtGenBase -lCLHEP -l -l -lpacklib -lmathlib -l -lCore -lCint -lHist -lGraf -lGraf3d -lGpad -lTree -lRint -lPostscript -lMatrix -lPhysics -ldl -lg2c -lnsl -lm
/usr/bin/ld: cannot find -l-l
collect2: ld returned 1 exit status

It seems as if there are some variables not set properly... and I really did everything step by step from the tutorial... (I think) For instance macro/run/run_sim.C works, so the pandaroot installations seems to be ok (although EvtGen shouldn't depend on that, right?)

Any ideas?

Thanks,
Klaus


PS: It really seems to be some sort of curse - whatever I try with pandaroot, never ever works sth out-of-the-box ... Sad
Re: Charmtask tutorial [message #5094 is a reply to message #5093] Thu, 27 September 2007 12:45 Go to previous messageGo to next message
StefanoSpataro is currently offline  StefanoSpataro
Messages: 2736
Registered: June 2005
Location: Torino
first-grade participant

From: *physik.uni-giessen.de
Hi,
it seems you do not set the CERNLIB, so EVTPYLIB and EVTPDLIB have lo values.

Are you sure you did:

export CERN_ROOT=/misc/cbmsoft/Debian3.1/cern/cernlib/2005
export LD_LIBRARY_PATH=$LD_LIBRARY_PATH:$CLHEP_LIB_DIR


This should be the only reason that I can see at the moment. I tried at GSU and it works fine for me.

[Updated on: Thu, 27 September 2007 12:46]

Report message to a moderator

Re: Charmtask tutorial [message #5095 is a reply to message #5094] Thu, 27 September 2007 13:26 Go to previous messageGo to next message
Klaus Götzen is currently offline  Klaus Götzen
Messages: 293
Registered: June 2006
Location: GSI
first-grade participant
From: *ikf.physik.uni-frankfurt.de
Hi Stefano!

Yes, this worked. Took me some time to realize, that I had to execute 'configure' again. It's really nasty, that this 'special' version of cernlib is necessary. (Because I believe $CERN_ROOT is already set at gsi machines, but to another version...)

Thanks,
Klaus
Re: Charmtask tutorial [message #5096 is a reply to message #5095] Thu, 27 September 2007 13:29 Go to previous message
asanchez is currently offline  asanchez
Messages: 350
Registered: March 2006
first-grade participant
From: *kph.uni-mainz.de
hi you can use also in your bild directory
cmake ../pandarroot and after that
. config.sh

alicia.
Previous Topic: Problem with cmake
Next Topic: CbmPrimaryGenerator: ReadEvent failed
Goto Forum:
  


Current Time: Mon Feb 26 04:51:42 CET 2024

Total time taken to generate the page: 0.00909 seconds