GSI Forum
GSI Helmholtzzentrum für Schwerionenforschung

Home » NUSTAR » NUSTAR PRESPEC » AGATA data replay (Information on the data replay stage of 2012/2014 campaign)
AGATA data replay [message #17403] Tue, 14 October 2014 13:57 Go to next message
Damian Ralet
Messages: 35
Registered: July 2014
Location: Darmstadt
continuous participant
From: *gsi.de
Hi All,

I just make a little entry with a summary of the noticed issues or things that has to be solved for the calibration of AGATA detectors.
Would be nice to get input from other people doing the same job. If you make an input, please give the run name you are using (so that we know when the potential issue appeared).


This status comes from the data set from Oliver's experiment: 121009_wieland experiment.
The run that was used for calibration is: run_0044_60Co_centered



    04B OUT: 6 segments unstable
    13C OUT: 3 missing segments
    14A OUT: bad resolution
    00C: check the strong multiplicity 2 ... On the way
    01B 01C 04C 06A 06B 12C 13B 14C: Working Xtalks.
    00B 12A 12B: need new X-talk matrices, TO come later.
    13A 14B: X-talk matrix need to be done due to a missing segment
    07B 07C: all job to be done once good data set

If you have any questions, let me know.
Damian

[Updated on: Tue, 14 October 2014 13:59]

Report message to a moderator

Re: AGATA data replay [message #17566 is a reply to message #17403] Mon, 24 November 2014 14:58 Go to previous message
Damian Ralet
Messages: 35
Registered: July 2014
Location: Darmstadt
continuous participant
From: *dynamic.qsc.de
dear all,

Here are the last information concerning data replay.

I used the run of Andres: run_0044
It has good statistic for X-talk matrix generation, and the high gain for segments.

As already mentionned in my previous entry, 16 detectors are "valid" over the 19 that were recording data. For the reason, see previous entry.

I manage to recover a segment using broken segment procedure for detectors 14B.
The detector 07C and 13A have their proper constructed Xtalk matrix taking into account the missing segments.

An issue I noticed is for detector 07B and 07C. When I am using the Pile-Up rejection flag, I am cuting their energies arround 1MeV. This is probably due to a wrong decay time. I need to further investigate this point.

Damian

[Updated on: Mon, 24 November 2014 18:25]

Report message to a moderator

Previous Topic: PSA hit times from AGATA unpack crate
Next Topic: prespec on the GRID: How do I use the GRID?
Goto Forum:
  


Current Time: Tue Jun 25 08:54:20 CEST 2024

Total time taken to generate the page: 0.00804 seconds