GSI Forum
GSI Helmholtzzentrum für Schwerionenforschung

Home » PANDA » PandaRoot » Bugs, Fixes, Releases » problem with complete simulation in macro/run
problem with complete simulation in macro/run [message #10130] Mon, 08 February 2010 15:10 Go to next message
Klaus Götzen is currently offline  Klaus Götzen
Messages: 293
Registered: June 2006
Location: GSI
first-grade participant
From: *gsi.de
Hi,

in order to create some full simulation events I tried to run the macros in macro/run, namely

sim_complete_tpc.C
digi_complete_tpc.C
reco_complete_tpc.C

with the default evtgen input file. During runtime of the reco macro I see loads of messages like

GFException thrown with excString:
GEANE propagation failed
in line: 169 in file: /u/kgoetzen/work/testfair13/trunk/GenfitTools/trackrep/GeaneTrackRep/Gea neTrackRep.cxx
with fatal flag 0
GFException thrown with excString:
GEANE propagation failed
in line: 272 in file: /u/kgoetzen/work/testfair13/trunk/GenfitTools/trackrep/GeaneTrackRep/Gea neTrackRep.cxx
with fatal flag 0


and it ends with


-------------------------------------------------------
-I- PndDchMatchTracks: Dch track matching -I-
-------------------------------------------------------
### Empty Track. No hits/digis inside
-I- PndMvdPixelClusterTask: 14 Mvd Clusters and 14 Hits calculated.
sighandler for sig 8


So I don't know whether this is sane or not, but at least the output file reco_complete.root is not closed correctly, and there seem to be no reco'd tracks inside.

Am I doing something wrong, or is there a more recent method to perform full simulation with EvtGen input?

Cheers and thanks,

Klaus
Re: problem with complete simulation in macro/run [message #10132 is a reply to message #10130] Mon, 08 February 2010 15:43 Go to previous message
StefanoSpataro is currently offline  StefanoSpataro
Messages: 2736
Registered: June 2005
Location: Torino
first-grade participant

From: *to.infn.it
Hi,
I have reported this problem already here:
http://forum.gsi.de/index.php?t=tree&th=2695&start=0&rid=307

This is a bug of PndGemTrackFinderOnHits::RemoveCloneTracks (division by zero) not yet fixed.

I suppos Radek will fit it, meanwhile you could comment out the gen track finder task.
Previous Topic: update stable branch...
Next Topic: PndMvdStripClusterTask constructor problem
Goto Forum:
  


Current Time: Fri Mar 01 08:51:33 CET 2024

Total time taken to generate the page: 0.00892 seconds